donderdag 25 februari 2010

Vrijdag 26 februari referendum. Door met de Republiek of niet?

Vrijdag 26 februari is een belangrijke dag voor de vorige week opgerichte Republiek Horstermeerpolder. In een referendum mogen de inwoners zich uitspreken. Willen zij de Republiek voortzetten, of hebben zij voldoende vertrouwen in de politiek van voormalig moederland Nederland om zich weer aan te sluiten bij het Koninkrijk der Nederlanden?

Tijdens een symposium op 26 februari presenteert Prof. Dr. Ir. Bart Schultz (UNESCO-IHE) zijn conclusie over de moerasplannen van de Provincie Noord-Holland. De polderbewoners rekenen erop dat de Professor zal bevestigen dat moeras in de Horstermeer tot grote schade aan de huizen leidt. Direct na de lezing van Professor Schultz krijgen enkele Tweede Kamerleden en lokale en provinciale politici in een debat onder leiding van Playboy-hoofdredacteur Jan Heemskerk nog één keer de kans om de polderbewoners uit te leggen wat zij zullen doen om de Horstermeerpolder te redden.

Aansluitend vindt het referendum plaats, waarin de inwoners van de Republiek zich mogen uitspreken over hun toekomst.

Vrijdag zullen de grensovergangen weer volop in werking zijn. De kleine auto-vlaggetjes zijn helaas allemaal uitverkocht. Bij Berko zijn nog wel grote vlaggen te koop (Steun de Republiek; Koop een Vlag!). Verder zullen er vrijdag dagvisa verstrekt worden aan mensen die toestemming krijgen voor het betreden van de Republiek.

Let Op: Het symposium start om 20.00 uur in het Nera Gebouw, Radioweg 3, Republiek Horstermeerpolder. Zaal open om 19.30 uur. Het symposium is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

1 opmerking:

  1. Gefeliciteerd met de oprichting van de Republiek Horstermeerpolder! Er zouden echt meer mensen moeten komen die zoiets durven te doen. Kan ik overigens politiek asiel aanvragen? ;-)

    Kijk ook op http://www.actiefront.nl/?p=1072

    Groeten van de Geuzenpartij! - Amersfoort (NL)

    BeantwoordenVerwijderen