zondag 21 februari 2010

De polder gaat op slot

Morgen om 07.00 uur start van de afsluiting van de polder. De Republiek Horstermeerpolder krijgt een eigen grensovergang. Alleen bewoners en sympathisanten van de Republiek hebben toegang met een zichtbare Republiek Horstermeerpolder vlag.

Uiteraard zal de Republiek de belangen van de in de Horstermeer gevestigde bedrijven niet schaden. Toeleveranciers, klanten en personeel hebben vrije doorgang.

14 opmerkingen:

 1. Jan van Veldhuizen21 februari 2010 om 23:49

  Een actie voor behoud van de polder is helemaal prima, en dat ik vandaag alleen met een vlaggetje de Middenweg over kan, daar heb ik ook niets op tegen, maar dat ik betalen moest om ├╝berhaupt door te mogen rijden vond ik echt te ver gaan. Ik heb alleen betaald omdat ik geen zin had om een omweg te gaan rijden. Mijn sympathie voor jullie standpunt is er niet groter door geworden, integendeel....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Elke actie kost helaas geld. Met uw 3 euro heeft u ons niet alleen gesteund, maar ook enorm geholpen, waarvoor dank. Jammer dat u er zo anders over denkt. Wij zouden namelijk hetzelfde voor u hebben gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk toch die mensen die alleen aan hunzelf denken. Daar gaat dit land ook kapot aan, ego's. Fijne kerel die Jan van Veldhuizen. Triest figuur

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jan van Veldhuizen22 februari 2010 om 01:12

  Deze trieste figuur durft in elk geval zijn naam te noemen, dat lijkt voor een volwassen en eerlijke discussie wel zo netjes.
  Mijn kritiek richtte zich op de *vorm* van de actie: voorbijgangers laten betalen.
  De actie zelf is helemaal okee, een republiek uitroepen en vlaggetjes laten maken, ook niets op tegen, maar laat niet argeloze voorbijgangers daar verplicht aan meebetalen. Dat is mijn punt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waar krijg je als bewoner van de middenweg zo'n vlaggetje, ik heb er geen een gekregen namelijk. En moet je als bewoner ook betalen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prima actie. jammer dat het geld moet kosten, maar dat is met alles zo.
  Laat die klote provincies maar s voelen dat we geen pionnen zijn waar je zomaar mee kan schuiven. ik zeg sluit de weg maar een hele week af!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Respect voor de mensen die vanochtend vroeg in de regen al aan de grens stonden te patrouilleren! En dat men moet betalen.. ach 3 euro.. dat zou ik er zeker voor over hebben :) Het is voor een goed doel!

  Het was alleen wel minder grappig dat ik mijn trein gemist had, omdat ik er geen rekening mee had gehouden een tijdje stil te moeten staan aan het einde van de middenweg.. maar goed. Maja, daar had ik zelf aan moeten denken.

  Gooo nederhorst!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Jan van Veldhuizen.
  U betaald wegenbelasting. U hoeft dus niet voor een vlaggetje te betalen.
  Er mag wel een gratis vlaggetje verstrekt worden en de actievoerders mogen u vriendelijk vragen of u het vlaggetje op uw auto wilt plaatsen. Indien u dit niet wenst kan en mag men u de doorgang niet weigeren. Doet men dit wel dan kunt u de politie inschakelen. Helaas heeft u reeds al betaald. U zult waarschijnlijk geen factuur of kassabon hebben gekregen. U kunt nu niet aantonen dat u heeft moeten betalen.

  Dus beste optie. Blijf staan en bel via mobiel de politie. Wacht tot deze ter plaatse is. Laat de politie dit verder afhandelen.

  Voor de actievoerders. Prima dat jullie aandacht vragen, maar houdt rekening met uw mede inwoners. Het kan ook tegen u werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het goed dat men actie onderneemt waar nodig!! Ik zou ook geen moeras in mijn achtertuin willen!

  Het vergt moed om zo een actie uit te voeren.

  Ga ervoor, doe waarvoor je staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een beetje flauwe discussie, het gaat natuurlijk helemaal niet alleen over die 3,00.
  De acties zijn al ruim twee weken in het nieuws aangekondigd en alle dorpsbewoners hebben de actie flyer in de bus gehad.

  We strijden ook helemaal niet alleen voor de Horstermeerpolder. Als de plannen doorgaan krijgen ook de mensen in Overmeer, de Horn en Kuijer, Venenburg en de nieuwe wijk op de voetbalvelden last van natte voeten.

  We strijden al 15 jaar tegen allerlei overheden die het weigeren om naar "ervaringsdeskundige" willen luisteren.

  Deze actie is ook voor jullie mede dorpsbewoners!!
  (gelukkig hebben de meeste dorpsbewoners wel begrip!)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nu ook doorzetten. Maak van de Horstermeer een belastingparadijsje met een eigen bank. Hoeven jullie geen 3 euro meer te vragen voor vlaggetjes.
  Vraag erkenning aan voor de eigen regering. Geheid dat Noord Korea, Libie, of Cuba snel de nieuwe republiek zullen erkennen. Hebben jullie bouwwerken die kunnen dienen als ambassade voor bevriende naties?
  Wees wel voorbereid op agressie vanuit het koninkrijk der Nederlanden. De Britten stuurden ooit een oorlogsschip naar een booreiland waarop men het onafhankelijke prinsdom Sealand had uitgeroepen. Ik denk dat de Nederlandse overheid begint met de ME, maar die kan Horstermeer met een paar shovels vast wel afslaan. Blijf paraat met 24 uur grensbewaking. De vandalen die de grensborden bekladden hadden ook vijandelijke troepen kunnen zijn!
  Wellicht kunnen jullie ook steun van Texel verwachten. In de jaren zeventig dreigden de eilanders met onafhankelijkheid toen Nederland de Razende Bol (een onbewoond zandeiland) bij Den Helder dreigde te voegen. Vanaf Paracentrum Texel werd toen een heuse luchtlanding op de Razende Bol uitgevoerd. Omdat dit vlak bij de Marinehaven gebeurde, werd Nederland er knap nerveus van. Overigens kreg Texel zijn zin en hoort de Razende Bol nu bij de gemeente Texel.
  Succes, no surrender!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoe is dit afgelopen eigenlijk? Ik zag net pas op kanaal 404 dat er een republiek Horstermeerpolder is uitgeroepen. Nu is het een maand later. Zijn jullie nog een republiek?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind het geweldig, alle respect!
  Groot gelijk dat jullie je verzetten tegen die arrogante regenten die maar idiote beslissingen nemen en maling hebben ad burger, die toevallig wel hun salaris betalen.
  Het is nog een gezondheidsrisico ook. Alle wetenschappers zijn al bang voor de oprukkende Malaria mug maar wat doen onze bestuurders? Die komen op het briljante idee om een moeras aan te gaan leggen, een paradijs voor Malaria, Denque en Bilharzia. Slim plan!
  Het is ongelooflijk en onze steun krijgen jullie van ganser harte.

  Quint en familie,
  Zaanstad.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Boris van Brussel31 augustus 2010 om 00:27

  Quint, niet zomaar wat lullen als je niet weet waar je het over hebt
  Malaria, Denque en Bilharzia zijn tropische ziektes, die komen voor in tropische gebieden. En Nederland is niet tropisch....

  Hoe zit het met de andere natuurgebieden met zoet water? Daar moeten dan ook malariamuggen zitten, want ze moeten toch ergens vandaan komen.

  Je ziet zelf toch ook wel in dat dit onzin is? Als er een kans bestaat dat er malariamuggen komen, zullen die ook overal in het land zitten. Dan maakt dat ene stukje toch niet uit.

  PS.
  Ik steun de regering.

  Kortom

  BeantwoordenVerwijderen