vrijdag 26 februari 2010

De democratie is dood. Leve de Republiek!

In een ontluisterend debat werd vrijdagavond duidelijk hoe machteloos de lokale en landelijke politiek staat tegenover de arrogante macht van de provincie.

Alle lijsttrekkers van de lokale politieke partijen in Wijdemeren staan 100% achter de bewoners van de Horstermeerpolder. Zij willen geen moeras in de polder. Zeker na de presentatie van Professor dr. ir. Schultz waarin duidelijk werd dat de polder op een zekere ramp afstevent als de provincie doorgaat.

Op de vraag van dagvoorzitter Jan Heemskerk wat de politici kunnen doen om hun partijgenoten in Haarlem in beweging te krijgen kwamen de lijsttrekkers niet verder dan verontschuldigend de schouders ophalen: "het is lastig".

Ook CDA 2de kamerlid Maarten Haverkamp moest zich beperken tot een uitleg over de autonomie van de provincie ten opzichte van Den Haag. En gaf de bewoners het advies om naar de rechter te stappen.

Een beschamende vertoning van machteloosheid kortom ten overstaan van de ruim 300 aanwezige bewoners. De uitslag van het referendum aan het eind van de avond was dan ook voorspelbaar. De inwoners van de Republiek Horstermeerpolder kunnen niet vertrouwen op de politiek van Nederland. En dus handhaven zij de Republiek. De komende maanden zal duidelijk worden wat dat betekent.

En de provincie? Die lacht de zorgen van de bewoners weg. Zie ook dit item in het RTL Nieuws. Welgeteld 2 leden van Provinciale Staten (SP en CU/SGP) namen gisteren de moeite om af te reizen naar het hoofdkwartier van de Republiek. De Commissaris van de Koningin en de Gedeputeerden waren niet geïnteresseerd in de lezing van Professor Schultz. Laat staan in de zorgen van de bewoners van de Horstermeerpolder.

9 opmerkingen:

 1. neem het advies van haverkamp ten harte en ga naar de rechter om de aannemingen van de provincie onderuit te halen en ga niet de overige burgers op onnodige kosten (vlaggetjes ed. en afzettingen) jagen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Henk,
  De kosten voor deze actie zijn slechts een fractie van de kosten als we moeten gaan rechten.
  Bij 3 euro voor een vlaggetje kun je toch moeilijk over op kosten jagen spreken.
  En is het niet heel tragisch dat we in een democratie naar de rechter moeten om ons te verweren tegen de leugens en de ongebreidelde
  grond honger van de groene Maffia.
  En heeft Henk misschien ook een achternaam?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig volkslied hebben jullie toch! Veel mooier dan dat rottige Wilhelmus. Binnenkort zal ik het op Geuzenpartij.nl neerzetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja het is inderdaad erg dat je daarvoor naar de rechter moet maar dat is wel het enige middel wat werkt kijk naar wat er een paar jaar geleden is gebeurd met de spiegel plas waar die zelfde provincie baggerspecie wilde dumpen dat is ook met een rechtzaak onderuit gehaald en niet met bevolking pestende acties

  BeantwoordenVerwijderen
 5. vanuit de positieve reacties van de rest bekeken bedoelt Henk denk ik:

  mij als enig persoontje pestende acties

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jullie doen iets wat meer mensen zouden moeten doen Geweldig Rob van Koningsbruggen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vandaag in een regionale krant. Een bericht over veehouder C. v. Diest in Muiderberg. Door de grondwaterverhoging die de provincie en hoogheemraadschap wil in een gebied waar hij een groot deel van zijn land heeft. Is hij bang dat zijn koeien wegzakken in de modder. Deze veehouder zelf lid van de CDA en en ook zitting heeft bij de provincie zou zich dood moeten schamen, hij is immers wel voorstander om de horstermeerpolder voor het grootste gedeelte onderwater te zetten. Wat nog veel grotere gevolgen heeft voor zowel de boeren, als alle gebouwen ( huizen/bedrijven). Hij zou zich dood moeten schamen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wil alle inwoners van Horstermeerpolder bemoedigen.
  Wees sterk en handhaaf de Republiek. Leg een sterk fundament! Er is geen reden om terug te keren naar de verdorven Nederlandse politiek. Dit land gaat kapot door verkeerde mensen op de verkeerde plaatsen in de overheid. De overheid snijdt zich steeds meer in de vingers. Hoezo kapotgeregeerd? Ons hele systeem is vastgelopen door kwaadaardige overheidswetten en betutteling en bemoeienis.

  Zeg nu eerlijk wie wil er nu nog zo leven in dit land? Wij doen er ook niet meer aan mee; de pot op met de overheid! en ook de Haagse, gemeentelijke en provinciale overheden; ga wat nuttigs doen en op de pot zitten!

  BeantwoordenVerwijderen