vrijdag 19 februari 2010

Brief aan de Commissaris van de Koningin en GS

Geachte Commissaris van de Koningin en Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Holland,

Na 15 jaar strijd zijn wij verzopen in uw beleid. Naar onze protesten tegen uw plannen om de Horstermeerpolder te veranderen in moeras luistert u niet. Terwijl de bewoners, de ondernemers, de boeren en de tuinders in onze polder massaal tegen de plannen zijn.

Niet vanuit de gedachte ‘niet in mijn achtertuin’. Wij wilden namelijk best meewerken aan waterberging in de polder, als dat nodig is. Ook over het aanleggen van nieuwe natuur, met ruimte voor recreatie, was met ons te praten. Maar de plannen die er nu liggen zijn desastreus. U wilt één derde deel van de polder veranderen in moerasgebied. Maar dat kan helemaal niet. Moeras strookt niet met het technisch ontwerp, de inrichting en de bodemopbouw van de Horstermeerpolder.

U luistert niet naar ons. En daarom luisteren wij niet meer naar u. Op 17 februari 2010 hebben wij de Republiek Horstermeerpolder uitgeroepen. Wij steken onze energie niet langer in het overtuigen van politici. Maar wij willen u duidelijk maken dat je met 1000 polderbewoners tegenover je geen moerassen kunt aanleggen. De kracht van de Horstermeerpolder wordt nu zichtbaar.

Wij hebben ons afgesplitst van de Gemeente Wijdemeren, van de Provincie Noord-Holland en van Nederland. Met een eigen President en een eigen grondwet.

Morgen trekken de inwoners van de Republiek Horstermeerpolder in een niet-zo-stille-tocht naar het dorpsplein van hun voormalige gemeente Nederhorst den Berg voor de verbranding van uw moerasplannen. In een korte, plechtige ceremonie zullen wij deze plannen officieel onwettig verklaren. En in strijd met onze DrogeGrondWet.

En op maandag 22 februari om 07.00 uur sluiten wij de polder af. De grenzen worden gesloten voor tegenstanders van de Republiek en voor mensen die de DrogeGrondWet niet respecteren.

U krijgt van ons nog 1 kans. U mag nog 1 keer de polder betreden. En wel op 26 februari. Om 20.00 uur organiseren wij een symposium + debat.
Prof. Dr. Ir. Bart Schultz van UNESCO-IHE houdt een lezing over de kwetsbare waterhuishouding in de Horstermeerpolder. Hij heeft uw moerasplannen bestudeerd en komt zijn oordeel over deze plannen delen met de inwoners van de Republiek.

Daarna krijgen de lokale lijsttrekkers en enkele 2de kamerleden de kans om te vertellen wat zij nog voor de Horstermeerpolder kunnen betekenen.
Aan het eind van de avond zullen de bewoners stemmen. Hebben de politici ons overtuigd en sluiten wij ons weer aan bij Wijdemeren? Of vertrouwen we het niet en houden we onze Republiek in stand?

Als u het aandurft bent u welkom om de 26ste aanwezig te zijn bij dit symposium. Zodat u rechtstreeks uit de mond van Professor Schultz kunt vernemen hoe hij over uw plannen denkt.

Als u gebruik wilt maken van deze uitnodiging verzoeken wij u ons een email te sturen. Wij zorgen dat dat u in het bezit komt van het paspoort dat u eenmalig toegang geeft tot onze Republiek.

Hoogachtend,
Republiek Horstermeerpolder
H.W. Stuyver aa
President

4 opmerkingen:

 1. De republiek heeft dan ook inmiddels zijn eigen nuts voorzieningen getroffen? Wat als die afgesloten worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marianne Zwagerman20 februari 2010 om 02:40

  Dat lossen wij op. Onderschat nooit de kracht van de Horstermeerpolder!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het een geweldig initiatief. Nu hoeft ons leger tenminste niet helemaal naar Afghanistan om wat ervaring op te doen, maar kunnen zij voortaan gewoon naar Flevoland rijden om daar een paar opstandelingen af te knallen. Hopelijk blijven de inwoners van de republiek flink door fokken. Dat Zorgt in ieder geval voor nieuwe verse targets . Ga zo door !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed initiatief ga vooral door met het opkomen van jullie belangen. Ik hoop alleen dat de overheid van Nederland met jullie wil onderhandelen, want ze kunnen het nog niet eens met elkaar vinden. Succes

  BeantwoordenVerwijderen